Президентската институция може да обединява и да критикува. За първото не

...
Президентската институция може да обединява и да критикува. За първото не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Спекулация е, че Алексей Петров е създал това правителство

Президентската институция може да обединява и да подлага на критика. За първото не се оправя, за второто няма какво да кажа. ", това разяснява Бойко Борисов по време на брифинг в Бургас.

" След противозаконните и всеобщи арести диалог сред нас не можеше да се реализира, даже физическата среща не можеше да има. Алексей Петров обезпечи логистиката, тъй че да се осъществят диалозите, само че той не присъстваше на тях ", разяснява още Борисов пред медии тематиката са сформиране на правителстовото и ролята на Алексей Петров в този развой.

" Бяхме аз, Кирил и Асен - аз трябваше да преглътна противозаконните арести в името на по-висшите цели на България. Предстои да гласуваме КОНПИ, след това отиваме към Конституцията ", добави още той.

Борисов разяснява, че няма нищо неприятно, това че Алексей Петров е обезпечил място на диалозите: " Той ни сдобри, ние не си говорихме. Спекулация е, че това държавно управление се дължи на Алексей Петров е нечиста сделка. Бащата на Кирил Петков не е участвал. Там (на тази среща) договорихме, че ще създадем държавно управление.

Продължаваме да си приказваме и досега. "

Той уточни, че даже за закона за КОНПИ всички са съгласни: " Отстъпихме за 3, 4, 5 неща. Що се касае за другите работи - няма проблем - още когато създадохме държавно управление - те (ДБ и ПП)доминират повече, само че контролът остава в Парламента. На кого се сърдят в този момент, когато Делян Добрев пита за " Лукойл " и Нанков пита за парите за разчистване, които са половин милиард.

" Ако нещо не одобрявам на това държавно управление, то тази грозна дума " сглобка ", само че тя има смисъл по законодателните решения и Конституцията - нямаме визията, която желаеме да има. "

Той разкритикува, че никой от ръководещите не са пристигнали през последните три години в Бургас и даже обещаната автомагистрала " Черно море " не е подготвена.

Борисов изясни, че Делян Добрев е участвал на лидерските срещи и че министър Тагарев е трябвало да уволни своя консултант след абсурда в " Пирогов ".

Той напомни, че Васил Божков стартира да приказва постоянно преди избори, а основният секретар на Министерство на вътрешните работи - Петър Тодоров вярно е подал оставка.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР